Четвер, 18.04.2024, 21:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Січень » 22 » «Царівна Несміянна»
10:17
«Царівна Несміянна»

Збігають останні дні січня, вже відшуміли новорічно різдвяні свята, але враження і спогади, ще залишуться надовго. В кожному селі звучали колядки та новорічні вітання, адже в нас на Україні вміють святкувати  традиційні свята і завжди підтримують і бережуть народні  звичаї та традиції.

Учасники Клубу за інтересами дитячий театр книги «Веселка», який працює на базі бібліотеки філіал №2 с.Брусниця, у святкові дні не стояли осторонь. Ще задовго до нового року, працювали над підготовкою новорічної вистави під назвою «Принцеса Несміянна».

 Прим`єрний  виступ відбувся в бібліотечній залі 9 січня, на якому побували шанувальники театрального мистецтва села Брусниця.

Дальше юні аматори здійснили, ще два виступи в приміщення бібліотеки.

16 січня , для учнів Кальнівського ЗНЗ - I ст. а 17 січня, для учнів початкових класів Брусницького ЗНЗ – I - IIIст. Ми вдячні за організацію дітей на перегляд вистави з вищевказаних закладів освіти педагогічним працівникам початкових класів та директору Гуля Ользі Кузьмівні і завідуючій Харитон Наталії Василівні.

За планом роботи вдалося здійснити і два виїзні виступи 20 січня, юні аматори виступили  в закладах культури сіл Остра та Чортория.

Ці поїздки вдалося здійснити завдяки підтримці сільського голови Івана Теофіловича Загарія, який виділив дизельне паливо, також  власників транспортних засобів, які здійснили перевіз аматорів, а саме водіїв Николайчука Івана Васильовича та Блажка Івана Івановича.
Ну і звичайно завдяки теплому прийому, завідуючих закладів культури - Гриндей Світлани Василівни (с.Остра) та Плешка Костянтина Миколайовича (с.Чортория).
Також помічників, костюмерів і гримерів юних артистів - Даскалюк Марії Василівни, Фальоса Наталії Ярославівни та Понич Галини Дмитрівни.

Підсумовуючи роботу, можна сміло сказати, що виконана вона на відмінно.

Всі хто побував на новорічній виставі залишилися з хорошими враженнями,  постановка порадувала око глядачів, цікавими і давно відомими казковими персонажами, які весело і майстерно грали свої ролі, співали і танцювали даруючи кожному глядачеві веселу усмішку і настрій.

Головна героїня вистави Царівна, яка з початку зими і в  новорічно – різдвяні свята була вередлива і плаксива, нарешті засміялася. Допоміг в цьому її батько цар, який видав указ…

Якщо хтось розвеселить його доньку то віддасть пів царства, або сундучок з грішми.

Тож розійшлася ця звістка по всій окрузі, дізналися про нього, як і прості жителі так і лісові.

Приходили до царства веселити царівну – Баба – Яга – Олександра Косовець, Кощій – Олег Фальоса, Лісовик – Діма Нуцул, Кікімора – Люба Николайчук, Кіт Базіліо – Гарик Даскалюк, Ліса – Аліса – Ангеліна Козьма, сільські дівчата, але нікому не вдалося розсмішити капризну царівну.

Як не старалася придворна няня – Андріана Козьма, щоб указ був виконаний, адже царівна постійно вигонила і ображала артистів, які навідувалися до неї так нічого і не вийшло.

Виправили ситуацію добра Фея – Валерія Глинська, вона виконала бажання принцеси, створивши в царстві веселу атмосферу з колядками та новорічними вітаннями з якими завітав Дід Мороз –Гарик Даскалюк. Він запросив до царства усіх артистів – невдахів, яких вигнала Царівна Несміянна – Аня Жих. Зазвучали в залі новорічні колядки і пісні, веселі вітання, а царівна все ж таки засміялася і теж з усіма присутніми співала і танцювала. На сам кінець Царівна дала всім присутнім в залі хорошу пораду – щоб серед усіх людей не було жодного похмурого обличчя, бо є відома серед народу приказка «Як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш». Правда, це, чи ні. Перевірить це кожен із нас.

 

                                                                                                                                        Юрій Понич

                                                                                                                                - бібліотекар, бібліотеки

                                                                                                                                           с.Брусниця

Переглядів: 549 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright ucoz.ua © 2024