Субота, 27.04.2024, 03:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Жовтень » 3 » День відкритих дверей «Бібліотека – світ нових можливостей»
12:24
День відкритих дверей «Бібліотека – світ нових можливостей»

До дива знань і мрій , о друзі йдіть!

Високий дух летітиме далеко…

Аби сказати : Зупинися мить!

Кажу лише: «Живи бібліотеко»

29 вересня напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек  Кіцманська районна дитяча бібліотека зустрічала гостей, які завітали на святкування присвячене  70-річчю установи.

Для усіх відвідувачів зранку  у фойє бібліотекарі розгорнули велику виставку робіт читачів Бажан Олександри та Шаргут Софії «Бібліотека має таланти» , виставку робіт вихованців терцентру «Дзвіночок» «Ми можемо все…», книжкові виставки «Літературно-мистецька Кіцманщина, «Таланти Кіцманщини» та «Подіум її життя»  присвячена   65 – річчю від дня народження О.І. Савченко - Гнатюк , фото-виставку «Місто моєї любові» ,              на якій було виставлено світлини нашої пам’яті про м. Кіцмань представлені Кіцманським Краєзнавчим музеєм, цікаві та неординарні експозиції на стіні «Книжки очима дітей » і «Бібліотеки славне свято» . Та справжньою родзинкою свята було Бібліо-фольк паті «Мудрість всіх віків, хранителька добра».

     Розпочалось свято із хвилини мовчання , якою усі присутні вшанували героїв , які віддали своє життя за волю та мир на українській землі.

     Всяке свято – це завжди багато щирих, вірних друзів, це теплі слова вітань. Не виняток  був і наш день. Нас прийшли привітати представники місцевої влади : Мельничук Галини Георгіївни заступника голови райдержадміністрації , Візнюк Марії Ігорівни начальника відділу комунальної власності , Оксани Дмитрівни Тощук начальника відділу культури національностей та релігій, Петращук Світлани Степанівни депутата Кіцманської міської ради,  які всіляко допомагають нам, опікуються культурою району. У подарунок  від влади з нагоди 70-річчя дитячої районної бібліотеки для користувачів було придбано 393 екземпляри книг на суму десять тисяч гривень.

    Заступник директора по науковій роботі Чернівецької обласної бібліотеки для дітей Рудая Ірина Михайлівна приєдналась до привітань і відмітила високий професіоналізм  у впровадженні в практику бібліотечної роботи з дітьми Буковини новітніх технологій та інноваційних методик працівників Кіцманської районної дитячої бібліотеки та з нагоди 70-річного ювілею заснування бібліотеки нагородила колектив бібліотеки почесною грамотою.

     Директор Кіцманської ЦБС Сухолотюк Орися Миколаївна  щиро привітала  колег з професійним святом. Побажала творчості і натхнення, щастя, добробуту та любові .

     На свято завітали наші партнери , які впродовж багатьох років тісно співпрацюють разом з нами.  Це завідуюча Кіцманським ДНЗ   Сухолотюк Оксана Іванівна, заступник директора з виховної роботи  Дарчук Антоніна Гнатівна, завідуюча Кіцманським краєзнавчим музеєм Савчук Оксана Василівна, член Української Асоціації письменників Західного регіону, лауреат літературно-мистецьких премій ім. Марка Черемшини і Віктора Зубара Йосип Ярославович Палятинський. Кожен із них щиро привітав бібліотечних працівників із наступаючим професійним святом , а працівникам дитячої районної бібліотеки побажали надалі працювати у такому ж ритмі, щоб діточки з радістю відвідували храм науки, переступали наш поріг,

брали скарби нетлінні в руки і черпали з них мудрість зібрану віками!

       Приємний сюрприз припіднесла Леся Іванівна Герман , яка завітавши на свято вручила конверт із сумою дві тисячі гривень , який передав депутат Чернівецької обласної ради Андрій Дмитрович Маковей, щоб  придбати хрестоматії для користувачів-дітей  5-11 класів.

      Бібліотека – добрий чарівник , до якого приходять ледь навчившись читати, тамуючи подих, просять записати, тому не вийняток , що на свято завітали наші найменші читачі, вихованці  старшої групи № 1 Кіцманського ДНЗ. Вони у віршованій формі привітали усіх зі святом та у дарунок подарували пісеньку «Не давайте суму жити».

      Історія становлення книговидавництва та бібліотечної справи сягає сивої давнини, а як усе було розповіли учні 4-А класу Кіцманського ЗНЗ  Мезенєв Володимир, Савчук Вадим, Бужак Паоло, вони зіграли роль фараона, монаха та Івана Федорова одного із перших східнослов'янських друкарів.

        На бібліотечнім святі  було багато сюрпризів серед яких виступ одвічно сварливих баб Параски і Палажки. Роль героїнь українського гумору зіграли Петращук Яна та Мельничук Дарія учасниці клубу за інтерасами "Дитячого теату книги "Веселка" бібліотеки - філії № 2 с. Брусниця , який активно працює з  22 жовтня 2007 року під керівництвом бібліотекаря Понича Юрія Васильовича.

      Завітав на свято також  іноземний гість з перекладачем, який побажав чарівним і прекрасним книжним жінкам у день їхнього свята: «Зарплато - гіганто, сило - громадо, терпето - несмето, читатело - благодарно, мужчино - помогато, здоровіо - отменно, удача - неодменно!». Прекрасно у роль іноземця увійшов Краснов Микола , а роль перекладача зіграла Григоряк Яна, учні 7-Б класу Кіцманської районної гімназії.

      Прикрасили свято музичні номери : «Прохання до неба», «Тобі Україно», «Це свято барвисте», «Мудрі книжки», «VIVA книгозбірні», які виконали вихованці Кіцманського районного будинку творчості  Руснак Анастасія,  Гурин Анна, Бевцик Яночка та Станіслав Анісін (керівник Анучкін Ярослав Миколайович).

      З приємним сюрпризом завітали на бібліотечне свято учні 4-А класу Кіцманського ЗНЗ  разом із класним керівником Корост Галиною Степанівною , вони на честь свята заспівали пісню «Десь по світу»

      Кажуть, що бібліотекар, то є сіра мишка,

Ні, співа він і танцює - зна не тільки книжку…

      Такою креативною, талановитою, неперевершеною є  бібліотекар с. Іванківці Мандзюк Алла Степанівна , яка проспівала пісню і з гумором усіх присутніх на святі привітала, а працівникам районної дитячої бібліотеки від старійшин бібліотечної справи наказ дала : «Дітей до бібліотеки все більше залучати, книговидачу і відвідування на рівні тримати, масові заходи класні проводити, щоб на них хотіли діти приходити,  до порад старійшин прислухатись…»

   В цей день до бібліотеки завітало чимало гостей, які змогли побачити дитячу бібліотеку у новому образі, в образі  « Бібліотеки дитячої мрії».

 

Алла Краснова

завідуюча Кіцманської районної дитячої бібліотеки

Категорія: Новини | Переглядів: 570 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright ucoz.ua © 2024