Четвер, 25.04.2024, 07:12
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Травень » 25 » Дні Європи в Кіцманській ЦРБ
16:54
Дні Європи в Кіцманській ЦРБ

 У рамках святкування днів Європи в Україні  Пунктом Європейської  інформації , який працює на базі Центральної районної бібліотеки було організовано та проведено такі заходи:

  18.05.2016  у приміщенні читального залу центральної  районної  бібліотеки відбулося засідання Громадської ради одним із ключових питань було питання  «Європейський Союз шляхи співпраці», до обговорення якого активно долучились  як члени Громадської ради , так і працівники бібліотеки.    

  Директор Кіцманської ЦРБ Орися Сухолотюк  розповіла про участь бібліотеки  у різних проектах та грантах і про перемогу у них. 

  Бібліотекар-координатор пункту європейської  інформації Алла Краснова розповіла про участь і перемогу у проекті  Української бібліотечної асоціації  «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне)» .

   Начальник відділу економічного розвитку райдержадміністрації Іван Семенюк  розповів про різноманітні європейські проекти і гранти, які можна виграти і отримати чималі кошти в рамках транскордонного співробітництва.

  Особливостями роботи громадської  організації «Справа Кольпінга в Україні» поділився Орест Оттович Клайник.

19.05.2016 у місцевому парку біля пам’ятника  В.Івасюку відбувся Фут-Квест .

«Фут-квест» - аматорське спортивно-інтелектуальне змагання-орієнтування на території з пересуванням , основою якого є послідовне виконання завдань.

    Під час гри команди вирішують логічні завдання, здійснюють пошук на місцевості, будують оптимальні маршрути переміщення, шукають оригінальні рішення і підказки. Після завершення чергового завдання команди переходять до виконання наступного. Перемагає команда, що виконала всі завдання швидше за інших.

У Фут – Квесті «Галопом по-Європі»  взяли участь  студенти Кіцманського технікуму ПДАТУ група В-22 , які створили команди  під назвою «Кристал» та «Біг Бен» . Команди  поєднали змістовне дозвілля і навчання .

Стартували змагання із станції «Всезнайко»

 На , якій учасники відповідали на запитання вікторини:  « Що ми знаємо про  Євросоюз?» .

Незвичною була перепустка  «Цікавинки з капелюха» капітани Артамонов Віталій та Гунчак Ігор змагались на кмітливість.  

Станція 2. Мала назву «Ми – різні, ми – рівні, ми – європейці!»

Команди вдало справились із завданням  розкласти прапори ЄС , які відповідають назвам країн ЄС.

Вдалось також пограти у гру-футбол «Галопом по Європі».

Останньою проте дуже важливою була  Станція 3 « Дерево –символ Європи». Студенти  разом із викладачами Петракович  Валентиною Юліанівною та Дрещан Лілією Михайлівною намалювали « Дерево –символ Європи», на  стовбурі- (терміни, дати, події пов’язані зі становленням ЄС), а на гілочках (риси і людські  якості , які є ознакою європейської культури).

 В процесі проведення  заходу учасники мали можливість:

- оцінити свої знання та отримати нові про європейську інтеграцію України;

- продемонструвати  свою винахідливість,  ерудованість, творчість;

-  у тісній співпраці поспілкуватись  та поділитися досвідом із своїми  однолітками .

  У результаті змагань перемогла «Дружба», фундаментальна цінність сучасної європейської цивілізації. Команди за участь у Фут-Квесті отримали у нагороду фотоальбоми  та прапорці, які символізують дружбу ЄС та України.

20.05.2016  у приміщенні  читального залу Центральної районної бібліотеки на базі Пункту Європейської інформації відбувся  день інформації «Україна-Європейська держава».

Програма дня інформації складалась із :

  1. Розповіді координатора пункту Європейської інформації Алли Краснової   про історію святкування днів Європи в Україні та про участь і перемогу у проекті «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне)».
  2. Прослуховування мрії  Артура Рибчука «Україна європейська держава»

       3.    Демонстрування презентацій :

-        «Україна та Європейський союз історія взаємовідносин»;

-        «Європейська інтеграція . Європейський союз».

        4.   Бібліографічного огляду  літератури  «Пізнаємо Європу разом» , який провела бібліограф Людмила Корзун.

 Участь у дні інформації узяли студенти Кіцманського технікуму Подільського ДАТУ група ТЗ-21 відділення «Землевпорядкування» з викладачем Томаш Оксаною Василівною та група В-12 відділення  «Ветеринарна медицина» з викладачем Микитюк Оленою Вікторівною.

Категорія: Новини | Переглядів: 462 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright ucoz.ua © 2024