Неділя, 05.05.2024, 05:21
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Червень » 8 » Екскурсії до районної дитячої бібліотеки "Чарівне царство книжок"
12:40
Екскурсії до районної дитячої бібліотеки "Чарівне царство книжок"

Літо у розпалі, і час літнього відпочинку у дітей шкільного віку ще триватиме довго, але  у спілкуванні з книгою не повинно бути жодних перерв. Адже, книга – це один з головних засобів навчання, розвитку та душевної насолоди. Спілкування з книгою допомагає оволодіти певними знаннями, долучає до культурних надбань і цінностей українського народу, його звичаїв і традицій.

Читати систематично й осмислено дітей навчає школа, а бібліотека допомагає залучати учнів школи до читання книжок, пропагує книгу, розвиває художній смак і самостійність суджень дітей. У зв’язку з цим бібліотека приділяє велику увагу пошуку активних форм пропаганди літератури, які забезпечують формування у школярів щоденної потреби в читанні книг, роботі з ними.

Саме тому   з  2 по 5 червня   в Кіцманській районній дитячій бібліотеці проходили екскурсії для   дітей 1  - 4  класів Кіцманського НВК та Кіцманського ЗНЗ І- ІІІ ст.

Діти дізналися, що означає слово «бібліотека», коли з’явилися перші паперові книги і перша друкована книга, що таке «абонемент», «читальний зал», де розміщені книги. Дітям було цікаво і корисно дізнатись про важливу роль бібліотеки у житті людини. 
Всім дуже сподобалась книжкова виставка «Наші  читачі малята – працьовиті рученята», на якій  діти демонструють поробки з паперу, вироби з природних матеріалів, пластиліну, бісеру створені власними руками. 

В читальному залі  всіх очікувала  вікторина «Жартома і серйозно про цікаві речі», в якій всі взяли активну участь.

А також всі з великим  задоволенням слухали  невідомі казки, які розповідали  їм бібліотекарі.

Не менш цікавим було знайомство дітей з комп’ютером та вільним доступом до мережі Інтернет. Бібліотекар відділу обслуговування Савчукевич Наталія Денисівна  ознайомила дітей  із правилами користуванням Інтернет-центром, де діти мали змогу відвідати ряд рекомендаційних сайтів під назвою «Канікули з мишкою».

Завідуюча дитячою бібліотекою Довбуш Богдана у своїй розповіді зазначила, що книга в житті людини має величезне значення. І хоча інформаційними лідерами для дітей є телевізори та комп’ютери, проте книга була і залишається головним джерелом інформації та знань. А якщо діти хочуть дружити з книгами, необхідно бережливо ставитися до неї, і вона розповість багато цікавого.

Весело та радісно було в ці дні в бібліотеці. Діти, які побували на екскурсіях, мали змогу записатися до бібліотеки і взяти книжки додому. І з цього дня вони носитимуть почесне звання – ЧИТАЧ. Всім дуже сподобались цікаві та пізнавальні екскурсії, про що свідчили слова вдячності від наших маленьких користувачів.

Бібліотека - море книг,                              

Бібліотека - храм науки...

Тож не минайте наш поріг,

Беріть скарби нетлінні в руки.

Категорія: Новини | Переглядів: 450 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright ucoz.ua © 2024