Неділя, 05.05.2024, 09:34
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Липень » 28 » «Громадянське виховання в бібліотеках»
10:10
«Громадянське виховання в бібліотеках»

Проблема виховання громадянина – патріота постала перед людством тоді, коли виникла перша держава. І актуальною вона буде до тих пір, поки держава існуватиме як соціальний інститут.

Адже існує пряма залежність між державою і людиною. Якісно нову демократичну державу можуть створити лише свідомі громадяни, які люблять Україну, свій народ, націю і готові самовіддано служити їх інтересам.

 Виховання у молодих поколінь почуття любові до Батьківщини, відданості справі зміцнення державності, активної громадянської позиції нині визначені проблемами загальнодержавного масштабу.

Сьогодення ставить перед бібліотечними працівниками важливе і невідкладне завдання – виховати свідомого громадянина, патріота рідної землі, який володіє всіма перерахованими вище якостями.

Ефективність громадянського виховання залежить від форм і методів його організації.

Пріоритетну роль  у громадянському вихованні  відіграють активні форми, що стимулюють творчість, ініціативу, самостійне та критичне мислення і базуються на принципі багатосторонньої взаємодії

На дану тему  24 липня 2015 року на базі філії № 23 Кіцманської ЦБС с. Берегомет відбувся районний семінар «Сучасна бібліотека: її роль у вихованні національної свідомості та патріотизму». Відкрила семінар директор ЦБС  Сухолотюк О.М.  виступивши із доповіддю «Національно-патріотичне виховання – пріоритетний напрямок діяльності бібліотек».

Про героїко-патріотичне виховання молоді як фактор консолідації українського суспільства  фахову консультацію надала  МакарейчукТ.В.  – зав.науково-метод. Відділу ЧОУНБ

 У бібліотеках району діють акції «Бібліотеки на допомогу українським воїнам, волонтерам та переселенцям» про досягнення та результати вже проведеної роботи за перше півріччя  відзвітувала Ключинська М.І. – зав.метод.-бібліогр. відділу.

 Час не стоїть на місці  і бібліотеки також крокують в ногу із часом. Про нові форми бібліотечної роботи з розвитку патріотичної і громадянської самосвідомості підростаючого покоління дала поради  Воробей М.А. – зав.віддділу обслуговування.

Відносно роботи бібліотек по вшануванню подвигу учасників Революції Гідності та увічненню пам’яті Героїв Небесної Сотні було підготовлено  методичні рекомендації провідним методистом Сохолотюк С.Д. Усі учасники отримали роздруковані матеріали.

Сучасні інформаційні технології та розвиток бібліотечних інновацій набирає обертів кожного дня. Марчук В.В. –  бібліотекар с. Мамаївці обмінялась досвідом , який отримала в обласній  Школі бібліотечних інновацій для сільських бібліотекарів, яку організовувала обласна бібліотека ім. М.Івасюка. Бібліотекарі району переглянули презентацію «Бібліотека сільської громади  -  потенціал інноваційного розвитку».  

На завершення учасники мали можливість переглянути патріотичний масовий захід «З Україною в серці», який підготували Храпко А.Є. – бібліотекар с. Берегомет, Заремська С.Є. – директор БК.

 

                                                                     Сухолотюк О.М.  – директор ЦБС.

Категорія: Новини | Переглядів: 464 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright ucoz.ua © 2024