Субота, 20.04.2024, 11:05
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Березень » 15 » Найкращий читач району – 2016
11:30
Найкращий читач району – 2016

 

Вже стало доброю традицією в Кіцманській районнійдитячій бібліотеці  щорічно  проводити конкурс «Найкращий читач  району», де зустрічаються найактивніші читачі – учні 6 -7 класів та їх улюблені літературні герої.
Конкурс проводиться з метою заохочення дітей до читання, виявлення читацьких уподобань, популяризації найкращих зразків української та світової літератури, щоб привернути увагу громадськості, діячів державних установ, меценатів та всіх небайдужих.   Книга – справжній маг. Читаючи, ми уявляємо себе чарівниками, здатними  розуміти мову речей, рослин і тварин. Скільки дивовижних таємниць відкривається завдяки книгам! Скільки безцінних скарбів трапляється на шляху читачів! Це свято книги, і тих хто любить це нетлінне і вічне творіння людства.
13 березня, під час проведення другого етапу конкурсу «Найкращий читач  – 2016» в залі Кіцманської центральної районної дитячої бібліотеки , між собою змагалися переможці першого етапу. Свято пройшло  в теплій, дружній атмосфері, де крім конкурсантів, в залі були присутні їхні мами, друзі та бібліотекарі сільських бібліотек району.  Діти представляли себе, свої уподобання, свій читацький щоденник та свою улюблену книгу.  Відбір найкращих читачів здійснювався за кількістю прочитаних книг, веденням щоденників читання та його систематичністю, послідовністю висловлювання власної думки, інтерпретацією однієї з прочитаних книг, своєю ерудицiєю та вмiнням захоплююче розповiдати, втілюючись в образи героїв.
Найпершим завданням для юних читачів було розповісти  про уподобаний твір та його автора з елементами аналізу та регламентом у 3 хвилини. Члени журі (Сухолотюк О.М. – директор Кіцманської ЦБС (голова журі), Довбуш Б.В. – завідуюча дитячою районною бібліотекою, Дарчук А.Г. – заступник директора  по виховній роботіі Кіцманської гімназії  та Пасічник Л.О. – бібліотекар с.Киселів) оцінювали найкращу презентацію книги, а твори із позашкільної програми здобували додаткові бали.
Усні вікторини на теми літературознавства, на ерудованість та інтелектуальна вікторина показали загальний рівень ерудованості конкурсантів. Практично на всі запитання вони відповідали  правильно.
Творчий конкурс, який плавно перейшов у мистецький концерт, розкрив дитячі таланти: дехто співав українських пісень, хтось декламував поетичні твори, а окремі учасники представляли на суд глядачів і журі свої власні вірші.
Переможцями стали:

І- місце – Федоряк Тетяна ,учениця 7 класу (б-ка с. Борівці)

І- місце – Гордей Ірина, учениця 6 класу (б-ка с.Киселів)

ІІ- місце – Константинюк Крістіна, учениця 7 класу

( б-ка с. Нижні   Станівці )

ІІІ – місце – Когутницький Богдан , учень 7  класу

(Кіцманська дитяча районна бібліотека)

Родзинкою конкурсу були пісні «Червона Рута», «Мам» «Квітка – розмарія», «Капай дощику», «Я піду в далекі гори»,  у виконанні  учнів Кіцманської музичної школи Тихоліз Дмитра та Бевцик Яночки.

По закінченні конкурсу відбувся солодкий стіл, під час якого діти знайомилися, ділилися   враженнями.

Всіх учасників було відзначено грамотами «Найкращий читач – 2016»  книгами  та подарунками. Ведуча заходу Андроник Мирослава Іванівна побажала всім учасникам успіхів в третьому етапі конкурсу в Чернівецькій обласній дитячій бібліотеці. Бажаємо їм успіхів!

 

Завідуюча районною  дитячою бібліотекою                        Довбуш Б.В.

Категорія: Новини | Переглядів: 460 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Copyright ucoz.ua © 2024