Четвер, 09.05.2024, 14:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 6 » Поезії незгасне джерело
12:33
Поезії незгасне джерело

Поезії незгасне джерело

 У неділю в нашу сільську бібліотеку завітали найактивніші читачі на вечір поезії «Скарби душі і серця», присвячений Всесвітньому дню поезії. Адже поезія – це голос душі і серця, це радість і сум, чарівність і музика.

 Через трагічні події, які відбуваються у нашій державі, присутні вшанували пам’ять всіх українців , які віддали своє життя в боротьбі за єдину , і нероздільну Україну хвилиною мовчання. Першокласниця Яринка Приймак звернулася з молитвою до Пресвятої Богородиці. Ведучі вечора Катя Снятинчук та Леся Піцик  натхненно читали вислови про поезію.

 Звучить поезія… Вона повернула присутніх у босоноге дитинство, в шалені роки неповторної юності, звеселила і заспокоїла душу. Адже поети – незвичайні люди, талановиті, з багатобарвним сприйняттям світу, з очима відкритими для всього прекрасного.

Зі сльозами на очах були прочитані вірші присвячені героям майдану. А як ніжно, трепетно читали учні поезію Т. Г. Шевченка, Ліни Костенко, Василя Симоненка, Дмитра Павличка, нашої сільської поетеси Світлани Деревенко та інших авторів.

 Ліна Костенко – глибоко  сучасна, глибоко українська поетеса. І сьогодні в час її 85-річчя, її зоря сяє гордо і чисто на поетичному небосхилі України, якій дарує своє серце, душу , великий талант

Змістовно і талановито виступила на вечорі  вчителька української мови і літератури , відмінник  освіти України  Світлана Деревенко і подарувала квиток на 5 Всеукраїнський фестиваль поезії «Від Гуцулії – до княжів донецьких» (до 20-річчя  від дня пам’яті поета – політв’язня Тараса Мельничука.  З великою цікавістю слухали на вечорі  і голову ради ветеранів,  Магдалину Василівну Гулей.

Народний ансамбль бандуристів  (керівник Т. Островська) порадував всіх присутніх чарівним голосом,виконав пісні на слова Т. Шевченка. У виконанні Ю. Германа прозвучала пісня « Виряджала мати сина»

Усі присутні зрозуміли, що поезія це плід великої і глибокої думки, ніжної, відвертої, залюбленої у щось таємне і неповторне.

Категорія: Новини | Переглядів: 547 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright ucoz.ua © 2024