Середа, 08.05.2024, 04:54
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Липень » 6 » Районний семінар «Бібліотеки в умовах децентралізації: майбутнє диктує громада»
10:07
Районний семінар «Бібліотеки в умовах децентралізації: майбутнє диктує громада»

Сьогодні українське суспільство переживає комплексні зміни, пов’язані з реформою децентралізації. Ці зміни є закономірними, необхідними та незворотними. У вирі цих трансформацій рухається і бібліотечна спільнота. Публічні бібліотеки тримають руку на пульсі змін, налагоджують взаємодію громадськості з органами державної влади, забезпечують безкоштовний вільний доступ до офіційної інформації та прозорість прийняття рішень, участь мешканців своїх населених пунктів в розбудові правової держави та спроможних громад.

В нових умовах територіальна громада відповідно до чинного законодавства має забезпечити реалізацію прав громадян на бібліотечне обслуговування, надання рівноправного доступу до інформації та сучасних інформаційних технологій, а також забезпечення культурно-освітніх потреб жителів громади.

Тож 3 липня на базі бібліотеки с. Брусниця відбувся районний семінар за темою «Бібліотеки в умовах децентралізації: майбутнє диктує громада».

В роботі семінару взяли участь Брусницький сільський голова Загарія Іван Теофілович та директор Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка Філяк Наталія Миколаївна.

Відкрила семінар директор ЦБС Сухолотюк О.М., яка виступила із доповіддю «Критерії успішної діяльності бібліотек Кіцманського р-ну в умовах змін».

З фаховою консультацією «Адвокація: представлення інтересів бібліотек та громади. » виступила Довгань М. М. заступник директора по науковій частині ЧОУНБ ім. М. Івасюка.

Методичні рекомендації щодо того , як бібліотеки обслуговують дітей в умовах адміністративно- територіальної реформи: змінюємо формат, створюємо новий образ, надала Сторощук О. М. – провідний методист Чернівецької обласної бібліотеки для дітей.

Про особливості забезпечення населення бібліотечним обслуговуванням в умовах децентралізації розповіла Ключинська М. І – зав.методично- бібліографічного відділу ЦРБ .

Запорукою успіху кожної бібліотеки є їхня участь у Всеукраїнських, обласних та районних конкурсах та проектах , про які доповіла Краснова А.М. – зав. районної дитячої бібліотеки .

У рамках семінару відбувся професійний діалог «Слово по колу: обмін думками, запитання, відповіді», під час якого бібліотекарі обмінялись досвідом роботи, ознайомились з сучасними книжковими експозиціями, креативними фотовиставками та виставкою прикладного мистецтва місцевої мисткині Данко Ганни Миколаївни.

Творчою родзинкою районного семінару став масовий захід «Бібліотечна гуморина», який підготував бібліотекар бібліотеки с. Брусниця Понич Ю.В. разом з маленькими талантами села, що є учасниками клубу за інтересами «Дитячого театру книги «Веселка»». Виступ дітей залишив приємні враження та хороший настрій у всіх присутніх.

Цікавою і сучасною формою бібліотечної роботи є бібліотечний туризм. Учасники семінару побували на екскурсії «Знайомство зблизька» визначними місцями с. Брусниця , серед яких є санаторій «Брусниця» . З особливостями роботи цього лікувального закладу ознайомив гостей заступник головного лікаря Недокус Василь Степанович.

Під час семінару бібліотечні працівники дізнались багато цікавої та корисної інформації, адже жити в часи змін завжди нелегко . Та якщо бібліотекарі будуть вірити в успіх, намагатися втілювати свої мрії, шукати компроміси, передбачати запити своїх користувачів – бібліотеки обов’язково знайдуть своє місце у громаді і приноситимуть користь її жителям!

Категорія: Новини | Переглядів: 491 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright ucoz.ua © 2024