Субота, 27.04.2024, 01:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Квітень » 22 » Семінар: «Шляхи формування читацької самостійності молодших читачів»
12:29
Семінар: «Шляхи формування читацької самостійності молодших читачів»

Що читають наші діти? І чи взагалі читають? Як їх привчити мислити над книгою, а не лише сприймати інформацію з моніторів? Це насправді проблеми часу! Про неї добре знають бібліотекарі. Вони дбають про читацьку культуру, намагаються прищепити любов до читання, зорієнтувати юних читачів у книжковому морі.

Працюючи  щодень  з  дітьми,  ми  переконані,  що  втрачений  зв’язок  із книгою  у  ранньому  віці  не  можна  компенсувати  в  майбутньому.

Саме  книги, прочитані  в  дитинстві,  часто  запам’ятовуються  на  все  життя, впливають на  подальший  розвиток,  на  світосприймання, виробляють  певні  норми  поведінки.

21 квітня бібліотекарі району ділилися досвідом на семінарі, присвяченому проблемам формування читацької самостійності молодших читачів в умовах сучасного інформаційного суспільства. Цього разу семінар відбувся в бібліотеці с.Ошихліби.

Сюди діти й дорослі приходять, як у чарівну казку: в залах розміщене багате зібрання книг, тут гарний інтер’єр, художньо оформлені стелажі, книжкові виставки, яскраві новинки сучасних авторів. Бібліотека надає читачам і комп’ютерні послуги, проводить цікаві масові заходи.

Відкрила семінар директор Кіцманської централізованої бібліотечної системи Орися Миколаївна Сухолотюк , яка у своїм виступі зупинилася на основних напрямах роботи з читачами – дітьми, на професійних цінностях і якостях, якими повинен володіти сучасний дитячий бібліотекар, аби йти у ногу з часом.

Про історію села та як живе село сьогодні розповів директор будинку культури Руснак В.О.  Також він подякував Марії Василівні Яцкевич за співпрацю між будинком культури та бібліотекою.

Немалим досвідом поділилась  заступник  директора Чернівецької обласної  дитячої бібліотеки   з наукової роботи – Рудая І.М., яка зупинилася на тим «Як викликати інтерес до читання у сучасних дітей: проблеми дитячого читання та шляхи їх розв’язання» «Адже У різних країнах існують свої підходи до вирішення проблеми промоції читання, але усі вони переслідують одну мету – зробити читання привабливим для сучасної дитини, показати його важливість для розвитку як окремої особистості, так і суспільства в цілому.  Основою, фундаментом для розвитку національної політики з підтримки читання є бібліотеки та школи», – сказала Ірина Михайлівна.

Учасники семінару слухали і обговорювали доповідь завідуючої   дитячої районної бібліотеки – Довбуш Б.В «Сімейне читання як спільна діяльність родини та бібліотеки», яка , зокрема наголосила,- «Що від того, чи читають наші діти, що і як читають, залежить їхній сьогоднішній успіх і майбутня доля. Читацькі вміння починають і повною мірою завершують формувати в дітей навички навчання та засвоєння інформації, без яких неможливе досягнення успіху  ані в школі, ані в житті. Книга для сучасної дитини має стати не лише джерелом знань, способом проведення дозвілля, а й інструментом самовдосконалення, духовного та розумового зростання. Маємо надію, щоб наша спільна справа, що спрямована на виховання в дітей інтересу до книги, дасть свої плоди, а читання принесе тільки задоволення й радість пізнання». 

Своїми професійними знахідками і досягненнями в діяльності сільської бібліотеки щодо підтримки дитячого читання поділилася бібліотекар с.Ошихліби  Яцкевич М.В.

Марія Василівна сказала , щоб зрозуміти дитячий погляд на світ, треба уявити себе на місці маленької людини, в чому її дуже допомагали власні діти й учні.

Як завжди бібліотекар Яцкевич М.В.  підготувала  гарний захід:  «Нам без книг ніяк не можна» (присвячений до Всесвітнього дня  книги і авторського права)

В ньому взяли участь кращі читачі бібліотеки та учні 4 класу, класовод – Кіщук Одарка Василівна. Танцювальна група «Пролісок» будинку культури звеселила всіх танцями. Родзинкою свята стали пісні: «Букварик», «Рідний край» та  «Батьківська любов» , які виконали  Ліза Баб’юк та Стас Анісін. Ведуча заходу була Гуцул Надія.

Семінар пройшов цікаво, робота була плідною, корисною.

 

Завідуюча районною дитячою бібліотекою             Довбуш Б.В.

Категорія: Новини | Переглядів: 488 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright ucoz.ua © 2024