Середа, 24.04.2024, 03:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Вересень » 26 » «Сучасний бібліотекар – сучасна бібліотека»
12:09
«Сучасний бібліотекар – сучасна бібліотека»

Сучасна бібліотека є шансом для всіх – для талановитих дітей та молоді, для дорослих, котрі хочуть отримати доступ до знань з Інтернету чи книжок. Це шанс проявити себе та побачити інших , спілкуючись із творчими людьми.

Бібліотекам району є що запропонувати своїм користувачам. Адже сьогодні бібліотеки є сучасними інформаційними центрами , які надають сучасні послуги для жителів громади.

Найкращою сільською бібліотекою району , яка надає сучасні послуги у цьому році стала бібліотека-філія Кіцманської ЦБС с. Брусниця.

Завітавши до книгозбірні, користувачі мають змогу скористатись такими послугами:

• Вільним доступ до мережі Інтернет;

• Безкоштовною Wi-Fi зоною;

• Інтернет - зв'язком з представниками державних структур за потребою користувача;

• Скайп – спілкуванням з рідними.

• Замовити набір тексту , ксерокопіювання, друк з електронних носіїв чорно-білого та кольорових текстів, фото та інших матеріалів з мережі Інтернет;

Обрати книги, газети та журнали до душі.

• Люди з особливими потребами на замовлення можуть отримати літературу з доставкою бібліотекарем по місцю проживання.

• Відпочиваючі обласної лікарні відновного лікування також можуть скористатись даною послугою.

Бібліотека постійно приймає участь в конкурсах різних рівнів та є переможцем районного етапу конкурсу «Краща сільська бібліотека з національно – патріотичного виховання» .

В 2017 році у рамках проекту «Громада, що навчається: трансформація конфліктів в Україні та Молдові через активну громадянську участь. За підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини протягом трьох місяців у бібліотеці проходили курси акторської майстерності. Для акторів аматорів клубу за інтересами «Театр Книги «Веселка»» було подаровано шапки-маски казкових героїв вартістю 1000 гривень .

Також було здійснено ремонт на суму понад 100 тисяч гривень, які були виділені з коштів сільської ради. Приємно, що майже 8 тисяч гривень була спонсорська допомога. Завдяки даним коштам у приміщенні бібліотеки замінили вікна та міжкімнатні двері на енергозберігаючі, завдяки цьому відвідувачі книгозбірні можуть комфортно провести своє дозвілля.

Сучасна бібліотека може бути такою тільки тоді, коли там працює «Сучасний бібліотекар».

Дійсно у селі Брусниця працює надзвичайно сучасний бібліотекар – Понич Юрій Васильович, який докладає максимум зусиль, щоб книгозбірня, де він працює, була найкращою, а заходи котрі він організовує та проводить спільно з вихованцями клубу за інтересами «Театр Книги «Веселка»» залишали приємні спогади у відвідувачів.

24 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотек у приміщенні Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки ім. М. Івасюка відбувся обласний огляд-конкурс на кращу сільську бібліотеку, де бібліотека села Брусниці Кіцманської ЦБС отримала І місце. За перемогу у цьому конкурсі бібліотекар отримав цінний подарунок – ноутбук.

У молодого бібліотекаря ще багато гарних задумів та ідей, нових проектів та творчих заходів.

Категорія: Новини | Переглядів: 375 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Copyright ucoz.ua © 2024