П`ятниця, 19.04.2024, 06:06
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Червень » 24 » "В його очах - душа народу"
13:51
"В його очах - душа народу"

15 червня виповнилося 75 років від дня народження геніального актора Івана Миколайчука. Як актор, режисер, сценарист він не тільки створив галерею яскравих кінообразів, а й сам став обличчям і душею вітчизняного кінематографа, національним символом покоління.

Наші предки зберегли та передали нам у спадок джерела надзвичайно коштовних скарбів: українську рідну мову, пісню, звичаї і традиції, безмежну любов до рідного краю та його людей, працелюбність, багатовікову історію. Все це перейняв і Іван Миколайчук , який сильно любив свій край, свою Україну.

У його творчій біографії 34 ролі в кіно, 9 сценаріїв, дві режисерські роботи, що стали надбанням українського народу.

До ювілею І.Миколайчука,проводилось багато різних заходів в області, відбувся фестиваль «Миколайчук Фест» в с. Чортория , де народився актор.  

Працівники районної дитячої  бібліотеки також активно долучилися до ювілею кіно митця і підготували захід: "В його очах - душа народу" та відвідали Кіцманський  територіальний  центр для людей похилого віку.

Бібліотекарі розповіли про творчість І.Миколайчука, а дітки зачитували вірші присвячені І.Миколайчуку Віри Китайгородської та Володимира Візнюка. Розповіли легенду «Чому лелека живе коло людей», бо про цю легенду розповідається у   фільмі «Білий птах з чорною ознакою». Зі сльозами на очах слухали , як Олеся Довбуш ( учениця Кіцманської музичної школи) виконує   на скрипці твір П.Шольц "Фантазія" на тему української народної пісні «Верховина».

З великим захопленням нас   слухали,  згадувати як колись ходили до кінотеатру і дивились  фільми в яких знімався І.Миколайчук. Дякували нам за те, що перенеслись в ті часи та дізнались багато цікавого про нашого «Івана». В кінці  нашої зустрічі всі розглядали літературу про творчість видатного актора.

Сумно, що нема ангела щастя, Івана, говорять його побратими, всі хто його знали. Сумно… але ми сьогодні запричастилися Івановим словом, його голосом, його кіном…

Тож вклонімося йому доземно та запросимо його не лише до української оселі – а й у серця наші назавжди.

Категорія: Новини | Переглядів: 439 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright ucoz.ua © 2024