Четвер, 25.04.2024, 02:03
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Листопад » 21 » Відбувся підсумковий семінар Відкритого університету для дорослих
10:35
Відбувся підсумковий семінар Відкритого університету для дорослих

17 листопада в бібліотеці  с.Брусниця  проходив цікавий і неординарний захід.

Книгозбірня  протягом серпня - листопада  місяця  працювала  в рамках роботи Відкритого університету для дорослих, започаткованого благодійним фондом "Суспільні ресурси та ініціативи" в рамках міні-проекту "Освіта заради змін", який працює на базі Чернівецької обласної універсальної наукової бібліотеки

ім. М. Івасюка та реалізується в межах проекту "Замінимо мури відчиненими вікнами" ІДЦ "Інтеграція та розвиток" та DVV International за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Протягом трьох місяців  юні читачі бібліотеки, які виявили бажання і цікавість, навчалися акторської майстерності  згідно плану – програми .

Впродовж усіх  занять  учасники  отримували позитивний настрій  від відвідування курсів акторської майстерності, ознайомилися  як готуються  театральні постановки, освоїли  особливості  закулісного театрального  життя.  Звичайно , проводилася робота  в пристосованих умовах бібліотечного закладу, але були створені максимально наближені умови  роботи, де учасники почувалися, як на справжній сцені.

В заняттях курсу на постійній основі брали участь 12  дітей 3 – 9 класів, які люблять творчу театральну роботу.

Учасники курсу мали можливість показати  свої особисті таланти у театральній грі в незвичному  для цього виду мистецтва приміщенні в  бібліотеці.

В рамках курсу використовувалися інтерактивні методи навчання: ігри, творчі вправи, групові заходи, робота в парах, діалоги з викладачем, обговорення, тощо…

В результаті  довгої і кропіткої цікавої праці, отримали  незвичну постановку - відому повчальну казку на новий  лад «Теремок», в якій  окремі герої є незвичними для цієї казки, але відомі у багатьох інших постановках. Свою роботу  діти  вперше презентували перед учасниками семінару, а це бібліотечні працівники навколишніх  сіл, працівники Брусницької дошкільної установи та  закладів культури Брусницького куща та всі  інші глядачі, які були присутні на заході.

Серед гостей семінару  приємно було бачити в бібліотечній залі:

Президента  благодійного фонду "Суспільні ресурси та ініціативи"  Олену Володимирівну Танасійчук (Сандул),члена правління благодійного фонду суспільні ресурси та ініціативи, методиста міського методичного центру закладів освіти управління освіти Чернівецької міської ради  Прокопик Галину  Мирославівну,

директора обласної універсальної наукової бібліотеки ім.М.Івасюка Філяк Наталію  Миколаївну, директора обласної бібліотеки для дітей  Кирилюк Ларису Миколаївну ,

заступника  директора обласної бібліотеки для дітей  Рудую  Ірину Михайлівну, директора Кіцманської  централізованої бібліотечної системи  Сухолотюк Орисю Миколаївну, завідуючу  методично – бібліографічного  відділу центральної районної бібліотеки  Ключинську Марію  Іванівну, завідуючу  дитячої   районної бібліотеки  Краснову Аллу Миколаївну , а також  господаря  територіальної   громади, Брусницького  сільського голову  Загарію Івана Теофіловича.

Дуже приємно, що юні аматори захистили свою роботу на високому рівні,  і  в результаті отримали від усіх глядачів  приємні відгуки та високу оцінку.

Представники Відкритого університету  не вагаючись зарахували  і гідно оцінили роботу бібліотеки в рамках проекту.

В подарунок від партнерів цього університету, а саме Міністерства закордонних справ Німеччини, бібліотека отримала  театральні  маски – шапки, які є дуже цінним і невід’ємним  атрибутом  для подальшої роботи клубу за інтересами «Дитячий театр книги «Веселка».

Семінар у незвичній формі, дуже весело і артистично,провели ведучі бабки: Палажка Дарія Мельничук та Параска Яна Петращук.

Казкових героїв не менш цікаво і артистично зіграли юні аматори;                

Книга – Крістіна Лемко, Колобок – Дмитро Нуцул, Лисичка – Каріна Сливчук, Вовк – Дмитро Приємський, Жабка – Юля Мельничук, Ведмідь – Гарик Даскалюк, Мишка – Аня Жих, Заєць – Олег Фальоса, Тітонька Сова – бібліотекар – Олександра Косовець, Алкоголь – Яна Мельничук, Наркотик – Яна Мельничук, Нікотин – Олександра Косовець.

Книгозбірня  продовжує  роботу в звичному руслі , але з новими емоціями та надзвичайно багатим запасом  енергії  та знань,отриманих  від співпраці з Відкритим університетом для дорослих.                                                                         

         

                                                                 Сухолотюк  Орися  Миколаївна

- директор централізованої

                                                                                                        бібліотечної системи

Категорія: Новини | Переглядів: 602 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright ucoz.ua © 2024