Вівторок, 07.05.2024, 14:37
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 17 » «ВОНИ ПОМЕРЛИ НЕДАРЕМНО»
12:00
«ВОНИ ПОМЕРЛИ НЕДАРЕМНО»

     

Війна продовжує забирати життя кращих синів і доньок України, які мужньо стали на її захист. Безстрашність перед ворогом, який прийшов знищити нашу державу, відвагу та високий патріотизм проявили   багато вірних синів нашої держави. Серед них чимало наших земляків.

Днями,  в рамках проведення     місячника   «Пам’ятаємо загиблих героїв»,  разом з шкільною бібліотекою було проведено цикл заходів  пам’яті героїв  Буковини. Бібліотека зібрала багато матеріалів про  них.

Зокрема наш односельчанин  Тащук Віталій  Степанович  одним з перших став на захист України.  Служив артилеристом  в Артемівську.  В серпні місяці помер  за невідомих обставин  в госпіталі.  .   Діти з вдячністю і і сумом   розглядали зібрані   фотографії з родинного архіву  та слухали розповідь про  його життєвий та бойовий шлях.

Привернула увагу  дітей і  розповідь про  відважну дівчину-воїна, санінструктора розвідувальної роти добровольчого українського корпусу «Правий сектор» з позивним «Лиса» Настю Горбачову. У бою з російськими терористами під Маріуполем 6 серпня   вона   загинула. З цікавістю  розглядали  прапор , переданий  воїнами  з АТО нашим  сільським  волонтерам , де написано  багато вдячних слів. У цім прапорі, який  відтепер зберігатиметься в сільській бібліотеці, поряд з блакиттю неба та зерновим ланом закарбовано й героїзм та самопожертву українських військових.  Жителі  села і діти школи неодноразово допомагали   волонтерам  у зібранні коштів, продуктів  для воїнів. Плели маскувальні сітки.

 МИ  повинні розповідати найперше молодому поколінню про те, як нелегко нам, українцям, виборювати свою свободу.  Ми віримо,  що країна переможе – в і м’я тих ,хто поклав  своє життя  за незалежність нашої держави. Усіх нас об’єднує патріотизм, віра у світле майбутнє України,шана  до її полеглих синів  і всіх, хто відстоював незалежність нашої держави.

 

     Бібліотекар с. Стрілецький Кут     М. Даневич

     Бібліотекар      Стрілецькокутського ЗНЗ      Бурсук Г.П

Категорія: Новини | Переглядів: 444 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright ucoz.ua © 2024