П`ятниця, 26.04.2024, 18:04
Вітаю Вас Гість | RSS

Кіцманська центральна районна бібліотека

Категорії розділу
Новини [294]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Червень » 23 » «З любов'ю до України»
10:03
«З любов'ю до України»

Кожен із нас творить своє майбутнє та майбутнє нашої країни.

Україна – це наш рідний край, наша дорога і мила земля, де ми народилися, уперше побачили і пізнали світ, почули колискову пісню, рідну мову, відчули любов і ласку. Це наша наймиліша у світі Батьківщина.

Рідний край… Він починається від батьківського порогу, стрункої тополі, твоїх воріт, з барвінку, який ніжно стелиться по садочку. Найсвятішими для нас є слова Україна, Батьківщина.

15 червня до читального залу Кіцманської районної дитячої бібліотеки завітали вихованці старшої групи № 1 Кіцманського ЗДО разом із виховатилем Факас Мариною Миколаївною та музкерівником Олексюк Ольгою Василівною.

Завідуюча бібліотеки Алла Краснова зустріла гостей словами: «Хоча ви ще не навчаєтесь в школі, проте вже будуєте наше спільне майбуття. Дорогу до знань потрібно розпочинати з найсвітлішого – з любові до рідного краю та пам’яті про людей , які прославили свою землю. »

Під час години краєзнавства діточки дізнались , про те, що наш Буковинський край прославив на увесь світ Іван Миколайчук - душа українського кіно і національний геній.

Майбутній геній народився у селі Чортория . В багатодійній сімї росло 13 дітей і маленький Іванко неймовірно любив театральне мистецтво. Спершу ставив спектаклі з братиками та сестричками, а в 12 років почав грати у сільському самодіяльному театрі. Та так грав, що подивитися приходили і малі і дорослі глядачі. Селяни були впевненими, що у Іванка – велике майбутнє. І, як показав час, не прогадали. «Саме він став провісником оновлення українського кіно, – пригадував згодом Сергій Параджанов. – Він віддавався роботі цілковито і – пробуджував національний дух українців».

Крізь його творчість червоною ниткою проходить тема України, козацтва і всього українського. Він був щирим патріотом і – його глядячі ставали такими ж.

Життя талановитого актора та режисера обірвалося 3 серпня 1987 року. Миколайчуку було лише 46 років. Прожив геній кіно своє дуже коротке життя з любов'ю до України.

Пам’ ять про нашого славного краянина житиме вічно у кінострічках, які нині дарують нам радість, підносять український дух і – вселяють впевненість у тому, що країна, яка мала такого талановитого сина, обов’язково буде щасливою, що талановиті українські діти стануть справжніми патріотами рідної української землі.

Категорія: Новини | Переглядів: 339 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Copyright ucoz.ua © 2024